SERVICES

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση έργων πολιτισμού και τη διοργάνωση πολιτιστικών γεγονότων και φεστιβάλ.
Επιπρόσθετα, υλοποιούμε ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών δράσεων και σεμιναρίων, καθώς επίσης προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού.

 

FESTIVALS

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το Πλέγμα αναλαμβάνει τη διοργάνωση φεστιβάλ.  Από το 2014 διοργανώνει το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» στη Σκόπελο.

1/4
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
"ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ"

Από το 2017 διοργανώνει το Αιγαίου Μέθεξις,  το Βιωματικό φεστιβάλ που διοργανώνεται στην Άνδρο με στόχο τη γνωριμία των συμμετεχόντων με το λαϊκό πολιτισμό και τη μουσικοχορευτική παράδοση του Αιγαίου και τη μέθεξη στα αυθεντικά Κυκλαδίτικα πανηγύρια.

1/3
ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕΘΕΞΙΣ
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 
 
CULTURE SEMINARS

Το Πλέγμα με το μεγάλο δίκτυο συνεργατών του, διοργανώνει σεμινάρια με αντικείμενο την πολιτιστική διαχείριση και πολιτική, τον πολιτιστικό προγραμματισμό, την επικοινωνία και τον πολιτιστικό τουρισμό ανά την επικράτεια (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα κ.ά)., σε συνεργασία με επιστημονικούς (π.χ. Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και λοιπούς φορείς (Δήμος Λάρισας, Μoney Show κ.ά.).

Διοργανώνει επίσης διεθνή capactiy building meeting σε συνεργασία με διεθνείς φορείς του τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης (π.χ. European Network of Cultural Centres, Creative Europe Ukraine).

Στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (Executive Education in Tourism and Hospitality Management) της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων, τα ιδρυτικά στελέχη του Πλέγματος διδάσκουν event management.

1/4
Σεμινάρια για τον πολιτισμό

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της ΕΕΔΕ

Σεμινάριο Πολιτιστικής Διαχείρισης - ΠΑΜΑΚ

Creative Europe Ukraine Study Tour

Bridge between Cultural Centres

 
EVENTS

Το Πλέγμα αναλαμβάνει τη διοργάνωση συναυλιών, πολιτιστικών εκδηλώσεων, δράσεων ευαισθητοποίησης για κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα  κ.ά.

Παράλληλα συμμετέχει σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
1/1
Μαχαιρίτσας - Πάχου - Tesser

Συναυλία Ελληνικής Μουσικής

1/2
"Παπαϊωάννου - Καραντωνίου"

Συναυλία Ελληνικής Μουσικής

ΣΥΝΕΔΡΙΑ
ΗΜΕΡΙΔΕΣ

To Πλέγμα σε συνεργασία με διεθνή οργανισμό Knowledge Representation and Reasoning, Incorporated (KR, Inc.) διοργάνωσε στην Ρόδο αλλά και virtual τον Σεπτέμβριο του 2020 το "17th International Conference on Principles of Knowledge Representation and Reasoning" με περισσότερους από 1000 συνέδρους από όλο το κόσμο.  

To Πλέγμα διοργανώνει ένα κύκλο ανοικτών συζητήσεων για τον τουρισμό στα νησιά με την επωνυμία OpenTourism.

 

Διακεκριμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου προκαλούν με τις εισηγήσεις τους τη διαβούλευση σε τοπικό επίπεδο με αντικείμενο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

1/3
1/1
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
1/2
1/4
ΕΚΘΕΣΗ
PLAYMOGREEK

Έκθεση με χειροποίητα αντίγραφα ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών σε φιγούρες Playmobil.

Αρχοντικό Βακράτσα, Σκόπελος

26 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου 2017.

ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΑ

Έκθεση ζωγραφικής στο πλαίσιο της ομώνυμης Διαγενεακής δράσης που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», με τη συμμετοχή του ΚΑΠΗ και του 2ου Νηπιαγωγείου Σκοπέλου και τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς ιδρύματος ΤΙΜΑ, του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση», της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης «Hellenic Hope» και του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Αρχοντικό Βακράτσα, Σκόπελος | 26 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου 2017.

1/5
ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ
ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Θεατρική Παιδεία στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Το σχολικό έτος 2019-2020 διοργανώσαμε σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Θεατρική παιδεία στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Δήμου Αμαρουσίου"

​ Το πρόγραμμα περιλάμβανε την παροχή υποστήριξης στα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.  Επαγγελματίες θεατρολόγοι, σκηνοθέτες, ενδυματολόγοι, χορογράφοι και σκηνογράφοι συναντήθηκαν με τα παιδιά και τους καθηγητές και εργάστηκαν προκειμένου να ολοκληρωθούν θεατρικές παραστάσεις.  

Από γενιά σε γενιά

1/1

Το διαγενεακό πρόγραμμα «Από γενιά σε γενιά» διοργανώθηκε πιλοτικά στη Σκόπελο το 2017, με τη συμμετοχή των μαθητών του 2ου Νηπιαγωγείου Σκοπέλου και των μελών του ΚΑΠΗ Σκοπέλου.

Η διαγενεακή δράση  «Από γενιά σε γενιά» πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2016 -2017 στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» που συγχρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση , τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope και το Ίδρυμα Μποδοσσάκη.

Το 2018-2019 συνεχίστηκε  με την υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος σε Σύρο, Άνδρο, Σκιάθο και Σκόπελο.  

Το έτος 2020 υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσσάκη στα νησιά Κέρκυρα και Ζάκυνθο. 

Το σχολικό έτος 2020-2021 συνεχίζει το ταξίδι του με την υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος σε τρία ακόμα νησιά των Κυκλάδων και δύο των Δωδεκαννήσων. 

Ο στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των παιδιών με την μεθοδολογία της προφορικής ιστορίας αλλά και με το περνούν τον χρόνο τους με τους παππούδες και γιαγιάδες και πώς μπορεί αυτή η συνύπαρξη να γίνει ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική. Μετά από αυτή την εμπειρία τα παιδιά να επιδιώκουν να περάσουν περισσότερο χρόνο με άτομα 3ης ηλικίας. Ταυτόχρονα η επαφή των ηλικιωμένων με τα παιδιά, τους γεμίζει χαρά, αισιοδοξία και αισθάνονται χρήσιμοι στην κοινωνία μεταφέροντας τις γνώσεις τους. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής και συνεργασίας πολιτιστικών διαχειριστών ευρωπαϊκών και αραβικών χωρών Tandem Shaml V, το Πλέγμα συνεργάστηκε με το Λιβανέζικο οργανισμό MuseoLab προκειμένου να υλοποιήσουν από κοινού το διαγενεακό πρόγραμμα προφορικής ιστορίας : Siraj, Spinning across the Great Blue. 

Το Tandem Shaml – Cultural Managers Exchange Europe – Arab Region είναι μια πρωτοβουλία του: @European Cultural Foundation και της MitOst e.V. σε συνεργασία με Culture Resource المورد الثقافي .

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τοRobert Bosch Stiftung,  Abu Dhabi Music & Arts Foundation Stichting DOEN and Mimeta. 

 
PRODUCTION

Το Πλέγμα αναλαμβάνει την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων, ταινιών, ντοκιμαντέρ και προωθητικών βίντεο, καθώς και καινοτόμων πολιτιστικών προϊόντων (εκδόσεων, εφαρμογών, παιχνιδιών, κ.ά.).

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
"ΚΑΝΕΝΑ ΡΕΤΟΥΣ, ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ"
1/1
"Το όνομά μου είναι
Rachel Corry"

Θεατρική Παράσταση

1/1
"Το τσίμπημα της σφήκας"

Θεατρική Παράσταση

1/3
Το-fantastiko-xorio_-Grammenos1a.jpg
"Φανταστικό Χωριό"

Παιδική Θεατρική Παράσταση

ΤΑΙΝΙΕΣ
"Ο Καραγκιόζης" 2019
"Ο Καραγκιόζης" 2019
"Μικρές ιστορίες για χωρίς ανθρώπους" 2020

Νικόλας Μάκρης

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

"Από γενιά σε γενιά"
Η έκδοση "Από γενιά σε γενιά" που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2017 περιλαμβάνει ιστορίες που αφηγήθηκαν οι παππούδες στα νήπια της Σκοπέλου καταγεγραμμένες με τη μεθολογία της προφορικής ιστορίας. Η εικονογράφηση των ιστοριών βασίστηκε σε έργα των μαθητών του 2ου Νηπιαγωγείου Σκοπέλου.

Για το 2016 εκδόθηκε θεματικό ημερολόγιο εμπνευσμένο από την τρίτη διοργάνωση του φεστιβάλ παραδοσιακών χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος", σε επιμέλεια της γραφίστριας Εύης Μαρούλη και φωτογραφικό υλικό των Γιώργου Στεργιούλα, Βαγγέλη Μαρούλη, Γιάννη Σκιαθίτη και Κωνσταντίνας Αγγελέτου.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» σχεδιάστηκε το DancefestivalGR, Quiz το πρώτο επιτραπέζιο παιχνίδι για τον παραδοσιακό χορό, την μουσική, την λαογραφία και την παράδοση. Την επιμέλεια του DancefestivalGR, Quiz είχε η εκπαιδευτικός και χοροδιδάσκαλος Ναυσικά Παλαιολόγου.

1/5
DanceFestivalGR
Quiz
 
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Το Πλέγμα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα πολιτιστικής διαχείρισης, πολιτιστικού προγραμματισμού και διοργάνωσης φεστιβάλ σε μια σειρά φορέων  του δημόσιου, ιδιωτικού και εθελοντικού τομέα σε όλη την Ελλάδα.

Υποστηρίζουμε το Σύλλογο Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Χίοι Εν Χορώ» για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Νησί της Μαστίχας.

1/3
Φεστιβάλ Πραδοσιακών Χορών Χίου

© 2016 Plegma.
Proudly created by Designature.

Skopelos 37004

tel: 6951004630, 6947551969

k.ang@plegma.org, m.psar@plegma.org,

Skype: konstadina.a, mariapsarrou

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon