top of page

The Team

_D9A0142_Lr_Small.jpg

Κωνσταντίνα Αγγελέτου

Co-Founder & CEO

Η Κωνσταντίνα Αγγελέτου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκόπελο.

Είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού Πολιτιστική Διαχείριση: Θέατρο, Μουσική και Χορός του Universidad Complutense της Μαδρίτης, όπου υπήρξε υπότροφος του ICCMU. Το πρώτο της πτυχίο ήταν από τη  σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, με ειδίκευση στο Marketing και τις Διεθνείς Σχέσεις.

Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε να εργάζεται εποχιακά σε τουριστικές επιχειρήσεις ενώ από τα φοιτητικά της χρόνια απασχολήθηκε στη  Greenpeace Ελλάδος. Αργότερα δούλεψε σε πολιτιστικούς οργανισμούς, φεστιβάλ  και μεγάλες διοργανώσεις στη Μαδρίτη έως το 2009.  Εργάστηκε ως βοηθός και υπεύθυνη παραγωγής, project manager, tour manager, ενώ απέκτησε σημαντική εμπειρία σε τμήματα promotion, communication και δημοσίων σχέσεων.  (Asociación Cultural Plural Ensemble, IV Festival Commedia Della Arte, El Teatro del Finikito, IV Encuentros de Creación en Maggalia)  .

Έχει εργαστεί ώς διευθύντρια παραγωγής σε θεατρικές παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στο Ηρώδειο Αττικού, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Θέατρο Παλλάς καθώς και σε πλήθος άλλων θεάτρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς σκηνοθέτες όπως ο Cezaris Graužinis, Έλλη Παπακωνσταντίνου, Ζωή Χατζιαντωνίου, Γιώργος Σκεύας, Χρήστος Σουγάρης, Ζωή Ξανθοπούλου, Κωνσταντίνος Χατζής, Μιχάλης Γιγιντής, Βασίλης Μαυρογεωργίου κ.α.  Σήμερα συνεργάζεται με τον πολιτιστικό οργανισμό ΛΥΚΟΦΩΣ.

 

Συμμετείχε στα διεθνή προγράμματα capacity building:  Tandem Shaml, Tandem Turkey, Start Create Cultural Change, phase I, 2016 και BECC - ENCC Staff exchange programme από το ENCC ενώ είναι και μέλος της MitOst, IETM , ΕΣΔΙΑΠΟΚ, του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας και του Bosch Alumni Network Greece.

k.ang@plegma.org

Μαρία Ψαρρού

Co-Founder, Vice President

H Μαρία Ψαρρού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982.

Αποφοίτησε το 2004 από το τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2006 πήρε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στην Πολιτιστική Πολιτική, Διοίκηση και Επικοινωνία από το τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου και ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διδακτορική της διατριβή το 2016.

Έχει αποκτήσει ευρύ φάσμα εργασιακής εμπειρίας στις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, εργαζόμενη στο δημόσιο (Δήμος Κορθίου Άνδρου, Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Δήμος Αμαρουσίου, ΙΔΕΚΕ, ΙΝΕΠ), τον ιδιωτικό (Kulturexperten, εταιρείες πολιτισμού, επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, κέντρα επιμόρφωσης και κατάρτισης) και τον τρίτο τομέα (ΑΝΔΡΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ, Andros Routes).

Έχει επίσης διδάξει σε σεμινάρια που οργανώνουν Δημόσιοι και Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί στα θέματα Πολιτιστικό Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ, Δημόσιες Σχέσεις, Έρευνα Μάρκετινγκ, Στοιχεία Οικονομικής Θεωρίας - Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις και ομιλίες σε συνέδρια σε θέματα πολιτιστικής διοίκησης, πολιτιστικού μάρκετινγκ και φεστιβάλ.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα και ακαδημαϊκές εργασίες για θέματα πολιτιστικής πολιτικής, φεστιβάλ πολιτιστικού μάρκετινγκ καθώς και πολιτιστικής ανάπτυξης.

Είναι μέλος του International Scientific Committee for Documentation of Cultural Heritage (CIPA), του European Association of Cultural Researchers, του International Festival and Event Association, του Europa Nostra καθώς και του σωματείου «Διάζωμα», σε επιστημονικούς φορείς στον τομέα του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας και μέλος της συντακτικής ομάδας του CityBranding.gr.

m.psar@plegma.org

photo.jpg
Νικόλας Μακρήs.jpg

Νικόλας Μακρής

Director, Video artist

Ο Νικόλας Μακρής γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Λάρισα. 

Απόφοιτος του τμήματος «Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής» του Πανεπιστημίου Πειραιά, της Δραματικής σχολής «Αρχή» της Ν. Καρρά (2006) και τουτμήματος «Bachelor in Media Production -  Film Directing»  του AMC σε συνεργασία  με το Queen Margaret University(2014).

Το 2011 – 2012 ήταν στο Λος Άντζελες όπου εκπαιδεύτηκε στο filmmaking και συνέχισε τις σπουδές υποκριτικής στο Beverly Hills Playhouse και υποκριτική σε κάμερα στο New Collective  LA.

Ως ηθοποιός έχει λαβει μέρος σε παραστάσεις του ελεύθερου αλλά και του Εθνικού Θεάτρου, καθώς και σε τηλεοπτικές σειρές.

Μεταξύ άλλων έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις "Νεράιδα" του Ζαν Ζιροντού, "Happy New York" στο Stage Live, "Λες και ήταν Χθες" στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και έχει γράψει και σκηνοθετήσει το μιούζικαλ "Υπερπαραγωγής",  τη μικρού μήκους ταινία "Κομμάτι από Ουρανό" και την προωθητικού ενδιαφέροντος μικρού μήκους "Skopelos - We are waiting for you"

Επίσης έχει ασχοληθεί με την παραγωγή και σκηνοθεσία corporate video και event εταιριών

Έλλη Φαμελιάρη

Βοηθός παραγωγής

Η  Έλλη γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Σκόπελο.  Αποφοίτησε απο το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών, με κατεύθυσνη την Διαχείριση Πολιτισμικών Πόρων .Κατα την διάρκεια των τελευταίων εξαμήνων των σπουδών της έκανε την πρακτική της άσκηση στο Μουσείο Μπενάκη στα τμήματα των Εκδόσεων, Συντήρησης έργων τέχνης και Βιβλιοθήκης του μουσείου. 
Μετά το τέλος των σπουδών της εργάστηκε ως εθελόντρια στο τμήμα των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη στις συλλογές της αρχαίας, λαογραφικής και νεοελληνικής τέχνης.  Η εμπειρία της ως βοηθός παραγωγής κατά την διάρκεια του 5ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Διαμαντής Παλιολόγος, την έχει εμπνεύσει για την μετέπειτα πορεία της στον χώρο του Πολιτισμού.
Εκτός των βασικών της σπουδών έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν τη Τέχνη όπως επίσης και την Πολιτιστική Διαχείριση , εμπλουτίζοντας τις γνώσεις της πάνω στο αντικείμενο των σπουδών και των ενδιαφερόντων της. 

3652e7_a2c917fe13374d4695abf8ce2e39fe94~

Ειρήνη Πιττακίδου

Project Manager

Η Ειρήνη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άνδρο. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την μουσική μαθαίνοντας πιάνο και συμμετέχοντας στις χορωδίες του Μουσικού συλλόγου Άνδρου.
Σπούδασε στο Τεχνολογικό Ίδρυμα Αθηνών στο τμήμα Διοίκησης επιχειρήσεων και αποφοίτησε με την ειδικότητα της Διοίκησης Έργου. Εργάστηκε κυρίως στοον τομέα της επικοινωνίας και της προώθησης προοϊόντων. Στην Άνδρο γύρισε το 2011 και σε συνεργασία με την εταιρεία Otherwise
δημιούργησε τον οδηγό των επαγγελματιών του νησιού andros guide σε έντυπη οκαι ηλεκτρονική μορφή και τον χάρτη andros map. Σήμερα εργάζεται σε τοπική επιχείρηση στο κομμάτι της οργάνωσης και διοίκησης. Καλλιτεχνική φύση καθώς είναι ασχολείται με τις κατασκευές με υφάσματα, γυαλί, ξύλο και άλλα υλικά.

Ναυσικά Παλαιολόγου

Greek Dances Artistic Director

Η Ναυσικά Παλαιολόγου γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε σε ένα πανέμορφο χωριό, στη Γλώσσα Σκοπέλου. Εκεί έζησε ως τα 18  και πήρε την βασική της μόρφωση τόσο στα γράμματα όσο στην κλασσική  μουσική και στον παραδοσιακό χορό. Τα πρώτα της βήματα στο χορό τα έμαθε από τον πατέρα και τη μητέρα της Διαμαντή και Χριστίνα Παλαιολόγου οι οποίοι ήταν χοροδιδάσκαλοι του νησιού. Στη συνέχεια  σπούδασε στο παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης στο  Πανεπιστήμιο Κρήτης και τελειοποίησε τις κλασσικές της σπουδές στο Ελληνικό ωδείο. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα παραδοσιακών χορών στο Λύκειο Ελληνίδων Κρήτης και στους Βρακοφόρους.  

Παρακολούθησε επίσης σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέματα που αφορούσαν την παράδοση της Κρήτης. Από το 2007 εργάσθηκε ως εκπαιδευτικός στην Αθήνα και στο Σχηματάρι συνεχίζοντας την  έντονη ενασχόλησή της με τον παραδοσιακό χορό και τη συμμετοχή της σε σεμινάρια που αφορούν το παραδοσιακό χορό. Τις πρώτες της χορευτικές εμπειρίες ως χοροδιδάσκαλος τις είχα  στο νησί της, πατώντας πάνω στα βήματα του πατέρα και της μητέρας της.  

Αργότερα δημιούργησε τις δικές της χορευτικές ομάδες στο Σχηματάρι και στη Σκόπελο, με τις οποίες έδωσε δεκάδες παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μεταξύ άλλων και στο θέατρο «Δόρα Στράτου», προσκεκλημένοι του διεθνές Συμβουλίου χορού της UNESCO.

Ναυσικά Παλαιολόγου.jpg

Κώστας Πολύμερος

PR Assistant

Ο Κώστας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Σπούδασε στο ΑΤΕΙ Κεφαλλήνιας Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία. Την περίοδο 2014-2015 εργάσθηκε στο τμήμα προώθησης σχέσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς με συμμετοχή σε μεγάλα συνέδρια και εκδηλώσεις ( Εconomist- Posidonia) και στη συνέχεια στο τμήμα Marketing του Οργανισμού.

Συμμετείχε επίσης στη διοργάνωση του 1ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Άνδρου, καθώς και στη διοργάνωση ημερίδων για το περιβάλλον και την εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων.

Μιλά αγγλικά και εκτός από τα social media, του αρέσει πολύ να συζητά επί παντός επιστητού.

EΘΕΛΟΝΤΕΣ

Το Πλέγμα απαρτίζεται από μεγάλο αριθμό εθελοντών και φίλων που υποστηρίζουν τις δράσεις του.  Περισσότεροι από εβδομήντα εθελοντές συμμετέχουν στις διάφορες δράσεις μας.

Εθελοντές 2.jpg
bottom of page