WHO WE ARE

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Πλέγμα" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2014.  Με έδρα τη Σκόπελο, αναπτύσσει ένα πλέγμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στους καταστατικούς της σκοπούς περιλαμβάνονται:

  • η πολιτιστική διαχείριση

  • οι πολιτιστικές δραστηριότητες

  • η πολιτιστική δικτύωση

  • η διοργάνωση σεμιναρίων και εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και τουριστικών εκδηλώσεων

  • η διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων

 

Το Πλέγμα αποτελείται από ένα μεγάλο δίκτυο αξιόλογων συνεργατών και εθελοντών.

MISSION

 

Η αποστολή μας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων πολιτισμού προσβάσιμων από όλες τις ομάδες πληθυσμού, μακριά από ηλικιακούς, μορφωτικούς, γεωγραφικούς, φυλετικούς και θρησκευτικούς περιορισμούς, μέσω των οποίων ενδυναμώνεται η πολιτιστική πολιτική σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.  

 

Στόχος μας είναι  η ανάπτυξη του κοινού των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στα πολιτιστικά δρώμενα και την κοινωνική ζωή, η ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασιών, η δημιουργία πολιτιστικών δικτύων, καθώς και η ανταλλαγή γνώσεων και η διαρκής επιμόρφωση των πολιτιστικών διαχειριστών.

THE TEAM

 
Αγγελέτου Κωνσταντίνα

Co-Founder & CEO

Η Κωνσταντίνα Αγγελέτουγεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκόπελο.

Είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού Πολιτιστική Διαχείριση: Θέατρο, Μουσική και Χορός του Universidad Complutense της Μαδρίτης, όπου υπήρξε υπότροφος του ICCMU. Το πρώτο της πτυχίο ήταν από τη  σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, με ειδίκευση στο Marketing και τις Διεθνείς Σχέσεις.

Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε να εργάζεται εποχιακά σε τουριστικές επιχειρήσεις ενώ από τα φοιτητικά της χρόνια απασχολήθηκε στη  Greenpeace Ελλάδος. Αργότερα δούλεψε σε πολιτιστικούς οργανισμούς, φεστιβάλ  και μεγάλες διοργανώσεις στη Μαδρίτη έως το 2009,  Εργάστηκε ως βοηθός και υπεύθυνη παραγωγής, project manager, tour manager, ενώ απέκτησε σημαντική εμπειρία σε τμήματα promotion, communication και δημοσίων σχέσεων.  (Asociación Cultural Plural Ensemble, IV Festival Commedia Della Arte, El Teatro del Finikito, IV Encuentros de Creación en Maggalia)  .

Το 2009, εργάστηκε στο Δίκτυο Εναλλακτικών Θεάτρων της Ισπανίας (Red de Teatros Alternativos), ως διευθύντρια παραγωγής και project manager.  Από την εμπειρία της αυτή, έμαθε τις λειτουργίες των πολιτιστικών δικτύων.  Εκ τότε οραματίζεται την δημιουργία και βιώσιμη λειτουργία πολιτιστικών δικτύων στην Ελλάδα. 

Εργάστηκε για πολλά χρόνια σε λογιστικό γραφείο στη Σκόπελο από το οποίο αποκόμισε χρήσιμες λογιστικές και χρηματοοικονομικές γνώσεις.    Το 2012 απασχολήθηκε στο Δήμο Σκοπέλου, στο τμήμα της τουριστικής επιτροπής, όποιυ διατελούσε και μέλος ενώ συμμετείχε σε αρκετές διεθνής τουριστικές εκθέσεις (Βερολίνο, Μόσχα, Βουκουρέστι).

Έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις και ομιλίες σε συνέδρια σχετικά με θέματα πολιτιστικής διαχείρισης ενώ το 2015 προσκαλέστηκε για μια ομιλία από το  Universidad Complutense της Μαδρίτης.

Συμμετείχε στα διεθνή προγράμματα capacity building:  Tandem Turkey Start Create Cultural Change, phase I, 2016 και BECC - ENCC Staff exchange programme από το ENCC ενώ είναι και μέλος της MitOst, IETM , ΕΣΔΙΑΠΟΚ και του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας. 

Σήμερα κατοικεί μόνιμα στη Σκόπελο και προσπαθεί να ταξιδεύει συχνά και να ασχολείται ενεργά με την ιστιοπλοΐα και τους χορούς.

k.ang@plegma.org

Μαρία Ψαρρού

Co-Founder, Vice President

H Μαρία Ψαρρού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982.

Αποφοίτησε το 2004 από το τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2006 πήρε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στην Πολιτιστική Πολιτική, Διοίκηση και Επικοινωνία από το τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου και ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διδακτορική της διατριβή το 2016.

Έχει αποκτήσει ευρύ φάσμα εργασιακής εμπειρίας στις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, εργαζόμενη στο δημόσιο (Δήμος Κορθίου Άνδρου, Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Δήμος Αμαρουσίου, ΙΔΕΚΕ, ΙΝΕΠ), τον ιδιωτικό (Kulturexperten, εταιρείες πολιτισμού, επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, κέντρα επιμόρφωσης και κατάρτισης) και τον τρίτο τομέα (ΑΝΔΡΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ, Andros Routes).

Έχει επίσης διδάξει σε σεμινάρια που οργανώνουν Δημόσιοι και Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί στα θέματα Πολιτιστικό Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ, Δημόσιες Σχέσεις, Έρευνα Μάρκετινγκ, Στοιχεία Οικονομικής Θεωρίας - Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις και ομιλίες σε συνέδρια σε θέματα πολιτιστικής διοίκησης, πολιτιστικού μάρκετινγκ και φεστιβάλ.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα και ακαδημαϊκές εργασίες για θέματα πολιτιστικής πολιτικής, φεστιβάλ πολιτιστικού μάρκετινγκ καθώς και πολιτιστικής ανάπτυξης.

Είναι μέλος του International Scientific Committee for Documentation of Cultural Heritage (CIPA), του European Association of Cultural Researchers, του International Festival and Event Association, του Europa Nostra καθώς και του σωματείου «Διάζωμα», σε επιστημονικούς φορείς στον τομέα του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας και μέλος της συντακτικής ομάδας του CityBranding.gr.

m.psar@plegma.org

Νικόλας Μακρής

Director, Video Artist

Ο Νικόλας Μακρής γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Λάρισα. 

Απόφοιτος του τμήματος «Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής» του Πανεπιστημίου Πειραιά, της Δραματικής σχολής «Αρχή» της Ν. Καρρά (2006) και τουτμήματος «Bachelor in Media Production -  Film Directing»  του AMC σε συνεργασία  με το Queen Margaret University(2014).

Το 2011 – 2012 ήταν στο Λος Άντζελες όπου εκπαιδεύτηκε στο filmmaking και συνέχισε τις σπουδές υποκριτικής στο Beverly Hills Playhouse και υποκριτική σε κάμερα στο New Collective  LA.

Ως ηθοποιός έχει λαβει μέρος σε παραστάσεις του ελεύθερου αλλά και του Εθνικού Θεάτρου, καθώς και σε τηλεοπτικές σειρές.

Μεταξύ άλλων έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις "Νεράιδα" του Ζαν Ζιροντού, "Happy New York" στο Stage Live, "Λες και ήταν Χθες" στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και έχει γράψει και σκηνοθετήσει το μιούζικαλ "Υπερπαραγωγής",  τη μικρού μήκους ταινία "Κομμάτι από Ουρανό" και την προωθητικού ενδιαφέροντος μικρού μήκους "Skopelos - We are waiting for you"

Επίσης έχει ασχοληθεί με την παραγωγή και σκηνοθεσία corporate video και event εταιριών

Μιχάλης Γιγιντής

Director, Video Artist

Ο Μιχάλης  γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987.  Ξεκίνησε να ασχολείται με τον κινηματογράφο στην Αμερική ενώ τελείωνε το Λύκειο.  Έκανεworkshops σε JC στην Καλιφόρνια.  Επέστρεψε στην Ελλάδα για να δώσει εξετάσεις εισαγωγής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις οποίες και πέτυχε.  Παράλληλα με τις σπουδές του ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη σε μεγάλες και τηλεοπτικές παραγωγές.

Μεταξύ άλλων έχει σκηνοθετήσει τρείς ταινίες μικρού μήκους: BrownSugar, Lift και το My Plan.  Το 2015 σκηνοθέτησε τη θεατρική πάρασταστη «Ο Κατάθλας» της Λένας Κιτσοπούλου στην Κύπρο, . Το 2016 σκηνοθέτησε ξανά το θεατρικό έργο ¨Ο Κατάθλας" το οποίο παρουσιάστηκε στο θέατρο  Skrow κατά τη θεατρική σεζόν 2016-2017.  Η παράσταση βρήκε μεγάλη ανταπόκριση απο το κοινό και τους κριτικούς.

Εκτός από τη σκηνοθεσία ασχολείται και με το μοντάζ. Το τελευταίο διάστημα εργάζεται ως freelancer σε ανεξάρτητες παραγωγές, promo video και διαφημιστικών  σποτ. 

Ναυσικά Παλαιολόγου

Greek Dances Artistic Director

Η Ναυσικά Παλαιολόγου γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε σε ένα πανέμορφο χωριό, στη Γλώσσα Σκοπέλου. Εκεί έζησε ως τα 18  και πήρε την βασική της μόρφωση τόσο στα γράμματα όσο στην κλασσική  μουσική και στον παραδοσιακό χορό. Τα πρώτα της βήματα στο χορό τα έμαθε από τον πατέρα και τη μητέρα της Διαμαντή και Χριστίνα Παλαιολόγου οι οποίοι ήταν χοροδιδάσκαλοι του νησιού. Στη συνέχεια  σπούδασε στο παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης στο  Πανεπιστήμιο Κρήτης και τελειοποίησε τις κλασσικές της σπουδές στο Ελληνικό ωδείο. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα παραδοσιακών χορών στο Λύκειο Ελληνίδων Κρήτης και στους Βρακοφόρους.  

Παρακολούθησε επίσης σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέματα που αφορούσαν την παράδοση της Κρήτης. Από το 2007 εργάσθηκε ως εκπαιδευτικός στην Αθήνα και στο Σχηματάρι συνεχίζοντας την  έντονη ενασχόλησή της με τον παραδοσιακό χορό και τη συμμετοχή της σε σεμινάρια που αφορούν το παραδοσιακό χορό. Τις πρώτες της χορευτικές εμπειρίες ως χοροδιδάσκαλος τις είχα  στο νησί της, πατώντας πάνω στα βήματα του πατέρα και της μητέρας της.  

Αργότερα δημιούργησε τις δικές της χορευτικές ομάδες στο Σχηματάρι και στη Σκόπελο, με τις οποίες έδωσε δεκάδες παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μεταξύ άλλων και στο θέατρο «Δόρα Στράτου», προσκεκλημένοι του διεθνές Συμβουλίου χορού της UNESCO.

Μυρτώ Μέρμηγκα

Social Media Manager

Εφευρετικό και επικοινωνιακό χαρακτηρίζεται το γονιδίωμα της Μυρτώς Μέρμηγκα, που την καθοδηγεί στη ζωή της μέχρι και σήμερα. 

 

Αρχικά την οδήγησε στο χώρο του τουρισμού, όπου σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Α - ΤΕΙ και αργότερα εργάστηκε στα κομμάτια της επικοινωνίας και του e-commerce. Όμως το ‘ζουζούνι’ που μένει άγρυπνο και αρέσκεται στο να ξετρυπώνει τις εξελίξεις ανά τον κόσμο, μαθαίνοντας από αυτές, της έφεξε το μονοπάτι του marketing & branding strategy ακόμα και στην ψηφιακή μορφή του, ως άλλο μέσο εξέλιξής της. Έτσι πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές, MSc Marketing Management and Strategy, στο Business School του Plymouth University (UK), βρίσκοντας την ευκαιρία να ‘παντρέψει’ τις δύο της αγάπες: τον τουρισμό με το e - WOM (social media marketing) μέσω της διπλωματικής έρευνας ‘The Influence of Social Media on Tourist Travel Decisions’. 

 

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, το 2012, άρχισε να δραστηριοποιείται στο χώρο των marketing & branding communications, με ειδίκευση στο social media marketing, όπου μέχρι και σήμερα εργάζεται σε αυτόν. Κάποιος μπορεί να τη βρίσκει καθημερινά στην διαφημιστική εταιρία Grey Group, μέλος του ομίλου WPP world leader in advertising and marketing services, μέσω της οποίας διαχειρίζεται τις Facebook εταιρικές σελίδες όπως και τις κοινότητές τους γνωστών brands της αγοράς. 

 

Αγαπά, λατρεύει, της παίρνει τα μυαλά, να εγείρει τα συναισθήματα των χρηστών του διαδικτύου - καταναλωτών μέσω των διαδραστικών ψηφιακών εργαλείων, κι έτσι να τους δημιουργεί συναισθηματικές εμπειρίες απένταντι στα brands που οδηγούν σε δυνατές σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους. 

 

Στον ελεύθερό της χρόνο παρακολουθεί ομιλίες που δημιουργούν τη δυναμική να αλλάζει θετικά το σκηνικό που ζούμε, προσφέρει το χρόνο της για καλούς σκοπούς, παρακολουθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια, βλέπει ταινίες και ξετρυπώνει νέα στέκια που προσφέρουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες. Πάντα, βέβαια, συναντά τους αγαπημένους της ανθρώπους χαλαρώνοντας μαζί τους σε μουσικά χαλιά. 

m.mermigka@gmail.com 

Κώστας Πολύμερος

Ο Κώστας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Σπούδασε στο ΑΤΕΙ Κεφαλλήνιας Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία. Την περίοδο 2014-2015 εργάσθηκε στο τμήμα προώθησης σχέσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς με συμμετοχή σε μεγάλα συνέδρια και εκδηλώσεις ( Εconomist- Posidonia) και στη συνέχεια στο τμήμα Marketing του Οργανισμού.

Συμμετείχε επίσης στη διοργάνωση του 1ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Άνδρου, καθώς και στη διοργάνωση ημερίδων για το περιβάλλον και την εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων.

Μιλά αγγλικά και εκτός από τα social media, του αρέσει πολύ να συζητά επί παντός επιστητού.

PR Assistant

 

VOLUNTEERS

Το Πλέγμα απαρτίζεται από μεγάλο αριθμό εθελοντών και φίλων που υποστηρίζουν τις δράσεις του.  Περισσότεροι από εβδομήντα εθελοντές συμμετέχουν στις διάφορες δράσεις μας.

 

AWARDS

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» που διοργανώνεται από το «Πλέγμα» απέσπασε το Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Πολιτισμός» των Best City Awards 2016.

Ήταν επίσης υποψήφιο για τα εξής βραβεία:

© 2016 Plegma.
Proudly created by Designature.

Skopelos 37004

tel: 6951004630, 6947551969

k.ang@plegma.org, m.psar@plegma.org,

Skype: konstadina.a, mariapsarrou

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon